Viime viikolla eräänä aamuna viihdytimme itseämme tapaamalla kaukaisia sukulaisia. Hotellimme naapurissa, kadun toisella puolella oli metsä, jossa asuu valtava määrä apinoita. Tähän metsään oli rakennettu muutama hindutemppeli (Balillahan on temppeleitä kaikkialla), ja maksamalla kaksi euroa, saimme mennä tutustumaan metsään.

 

Valitsimme vierailun ajankohdaksi aamupäivän, juuri sateen jälkeen, jolloin ei olisi liian kuuma. Metsä oli täyttä viidakkoa, jossa oli vihertäviä kivisiä patsaita, siltoja, polkuja ja temppeleitä. Myös pieni joki löytyi, jonka yläpuolella kävelimme kivistä liukasta(Jussi liukastui, mutta ei onneksi pudonnut veteen), kapeaa polkua pitkin yhdelle alttareista. Siellä vilisti hieman alle puolimetrinen lisko. Apinoita ihailimme, mutta emme koskeneet niihin emmekä antaneet niille hedelmiä. Apinat levittävät rabiesta purressaan, ja osa niistä voi olla aggressiivisia. Lisäksi tavaroista sai pitää huolen, apinat ovat vikkeliä näppäräsormisia varkaita.

 

Koska hotellimme sijaitsi apinametsän vieressä, myös hotellilla oli apinoita. Aamuisin heräsin niiden kolistamiseen ja tappeluun terassillamme. Seurasin niitä lasioven takaa lähietäisyydeltä. Kaikki tavaramme piti säilyttää huoneen sisällä. Naapurilta vietiin vilttikangas ja alakerrasta jonkun bikinit. Aamupalalla apina kiipesi viereiselle pöydälle ja avasi sokeripurkin. Ja näytti teräviä hampaitaan ja sähisi. Onneksi hotellityöntekijä ajoi sen harjanvarrella pois. Apinat myös herkuttelevat mielellään hindujumalille tarkoitetuilla uhrilahjoilla.