Launtaina meillä oli lento Balilta Bangkokiin. Lentokentällä kaikki sujui hyvin pelotteluista huolimatta (esim.korruptoituneet virkailijat vaatisivat ylimääräisiä maksuja maasta poistumiseen tai että joku rikollinen yrittäisi piilottaa aineita turistien matkalaukkuihin). Passintarkastuskin sujui nopeasti, vaikka siellä oli vain yksi luukku auki ja pitkä jono sen edessä. Syy selvisi, kun katsoi taaksepäin passintarkastuksen jälkeen: luukuila oli kyllä henkilökuntaa paljonkin, mutta he olivat piilossa tiskin alla, nojatuoleissa istuen, kännyköitään näpläten. :D Maassa maan tavalla.

 

Lento meni nopeasti (noin neljä tuntia) ja sisälsi muuten pahinta lentokoneruokaa ikinä (tulista riisiä, kaksi kananpalaa ja madonnäköisiä kaloja, joiden pikku ilmeettömät silmät tuijottivat minua inhottavasti rasiasta heti kun avasin sen) ja laulavan ladyboy(eli naiseksi sukupuolensa muuttanut mies)lentoemännän.

 

Bangkokissa otimme taksin laivafirman toimistolle, ja saimme liput samana iltana lähtevälle kuljetukselle Koh Phanganin saarelle. Nopeaa toimintaa, ja sunnuntaina puolilta päivin olimmekin jo saarella, josta lomamme alkoi tammikuussa. Kannatti tulla, sillä henkilökunta muisti meidät ja siitä syystä saimme etukäteen varaamaamme huonetta yhden asteen paremman bungalowin ja yli 50 % alennuksen huoneen hinnasta.