Hiljaisen päivän jälkeen lähdimme Balilta läheiselle Gili Air- nimiselle saarelle. Matkustimme isolla pikaveneellä, josta valitsimme istumapaikat sisältä. Ennen olimme aina kun mahdollista kannella, mutta enää ylenpalttinen auringonpalvonta ja sen myötä ihon käristyminen punaiseksi ei kiinnosta. 

Venematka kesti noin kaksi tuntia ja vaikka olin etukäteen pelotellut itseäni lukemalla kauhukokemuksia kyseisen venematkan rajusta merenkäynnistä, oli meri tyyni ja kyyti tasaista. Matkalla ihastelimme naapurisaaren isoa tulivuorta (Indonesian korkein vuori) Rinjania, joka näkyi horisontissa. Rantauduttuamme otimme taksin ilman renkaita hotellikylälle. Saari on niin pieni, ettei siellä ole yhtään autoa tai skootteria. Siispä hyppäsimme hevoskärryyn, joka kuljetti meidät kylän läpi saaren toiselle puolelle. 

Hotellille päästyämme kävimme syömässä ravintolassa, jonka istumapaikat olivat kahden hengen puisilla terasseilla, joihin oli levitetty tyynyjä istumista varten. Meri oli alle viiden metrin päässä ja valkoista rantaa ja turkoosia merta katsellessa oli mukava syödä. Olin viime syksynä suunnitellut Komodon saarella vierailua Indonesian matkalla, sillä halusin nähdä isot komodonvaraanit. Eipä tarvitsekaan matkustaa veneellä kolmea päivää Komodolle asti, sillä bungalowimme takapihalla oli 1,5-2 metrinen lisko. Huh-huh. Myös kanat juoksentelivat tipuineen pihallamme. 

Seuraavana päivänä lilluimme valkoisella hiekalla ja varmasti maailman kirkkaimmassa rantavedessä. Lämpötilat ovat huidelleet 35 ja 40 asteen välillä, jolloin rannalla oleminen on paras aktiviteetti. Lisäksi saari on niin pieni, ettei siellä ole juuri muuta tekemistä. Onneksi kuulimme jäätelöauton, siis jäätelöpyörän tunnusmusiikin, ja ostimme mieheltä mehujäät rannalla. Hän pyöräili ympäri saaren rantaa jäätelöt tarakallaan. Lisäksi rannaltamme näkyi Rinjan-tulivuori, jota ihailimme pitkin päivää.

Mikään paratiisi kuitenkaan ole täydellinen, ja liiallisten kohtaamisten ötököiden kera, jälkeen viivyimme saarella vain kaksi yötä neljän suunnitellun sijasta ja otimme äkkilähdön takaisin rakastamallemme Balille.