Ubudista vuokrasimme eräänä päivänä ilmastoidun auton kuskeineen. Tämä maksoi 450 000 eli noin 35-40 euroa koko päivältä. Kuskimme oli mukava ja puhui hyvää englantia, joten saarikierros oli valmis alkamaan.

Ensin kävimme katsomassa Balin kuuluisia, kirkkaan vihreitä reheviä riisiterasseja (eli peltoja, jotka on pengerretty päällekkäin vuoristoisen maaston epätasaisuuden vuoksi. Riisiterassit olivat vehreämpiä kuin olisin osannut kuvitellakaan. Näkymät allamme olivat uskomattoman kauniita. Kiipesimme myös hieman rinnettä alaspäin, mutta emme itse pelloille kuitenkaan (jaloissa varvassandaalit, maa mutaista ja käärmeitä on kuulemma reilusti). 

Ajoimme eteenpäin viidakkotiellä, joka oli kyllä asvaltoitu, mutta kapea. Kaksisuuntainen erittäin mutkainen tie, jonka leveys oli yhden auton mentävä. Kuskimme sanoi huolettomasti, että isoimmilla teillä sattuu enemmän onnettomuuksia Balilla. Pysähdyimme välillä ottamaan kuvia maisemista ja temppeleistä. Maisemat olivat vuorotellen viidakkoa, vuoristojokia ja riisipeltoa. Sekä paikallista asutusta.

Noin tunnin päästä saavuimme hedelmä- ja kahviplantaasille. Siellä kävelimme läpi mm. banaani-, papaija-, joulutähti-(en tiennyt, että joulutähti on alkujaan puu), mauste- ja kahvipuiden. 

 

Kiertelyn jälkeen istuimme alas lepotauolle, ja taas kerran voi vain todeta, että mitkä näkymät alas viidakkoon olivatkaan. Eteemme tuotiin kuppi jos toinenkin maisteltavaksi. Viittä eri kahvia (mm.kookos- ja vaniljakahvia), raakakaakaota, viittä eri teelaatua. Kaikki olivat herkullisia ja  ilmaisia (myymälästä sai sitten halutessaan ostaa niitä laatuja joista tykkäsi), paitsi sivettikissakahvi oli valinnainen ja se maksaisi 4 euroa kupilta. Halusimme maistaa tätä erikoiskahvia, koska tilaisuus saattaa olla meille ainutlaatuinen. Tämä kahvihan valmistetaan kahvinpavuista, jotka sivettikissa on syönyt kertaalleen. Kun pavut ovat tulleet ulos kissan ruuansulatuksesta, ne pestään ja paahdetaan ja jauhetaan. Tämä kahvi on maailma kalleinta kahvia ja hyvin arvostettua, sillä siinä on oma vivahteikas sivuarominsa (kumma juttu :D ). Meidän tuomiomme oli: ok. Tilan myymälästä meidän matkaamme lähtivät kuitenkin pussit kookoskahvia, inkivääriteetä ja sitruunaruohoteetä, koska ne maistuivat parhaimmille. Lisäksi muistoksi jäi valokuvia maistelutuokiosta ja sivettikissoista (jotka eivät kuitenkaan ilmeisesti ole kissaeläimiä?).